Speciaal voor 2017 hebben we een overzicht gemaakt van de meest favoriete Eindeloos gerechtjes van 2016! De voor- en hoofdgerechtjes zijn al gepresenteerd, deze week zijn we dan eindelijk aangekomen bij mijn persoonlijke favoriet; de meest gekozen Eindeloze desserts van 2016! Deze 3 toppers zullen dan ook zeker in 2017 op onze menukaart blijven staan. We beginnen snel met de nummer 3:

 

Nummer 3: Koude Chocolade Espresso
In de landen rond de Middellandse zee is het al jaren populair in de zomer; KOUDE ESPRESSO. Eén van de lekkerste zomer desserts van onze kaart is dan ook de Chocolade Espresso. We maken een romige mousse van vers gezette espresso, pure chocolade en lichtgeslagen room. Vervolgens schenken we de mousse in echte espresso kopjes. Twee uurtjes goed koud laten worden en je hebt een heerlijke Koude Chocolade Espresso!

 

Nummer 2: Crème Brûlée

Dit bekende dessert blijft een favoriet van onze gasten. Wij maken crème brûlée op traditionele wijze. Het bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille. Na het maken van de custardpudding wordt deze in kleine schaaltjes gestort om af te koelen. Vlak voor het opdienen, bestrooien we de pudding met een laagje suiker. Door dit laagje te verhitten met een gasbrander, gaat het karameliseren en wordt het knapperig. Het contrast tussen dit knapperige laagje en de romige pudding is en blijft een heerlijke smaaksensatie.

En dan…….

 

De Nummer 1: onze Zwanensoes!

Een home-made gemaakte soes van ons eigen soezenbeslag. Deze soes bakken we in de vorm van een elegante zwaan. Vervolgens vullen we de soes met een bolletje romig vanille ijs en serveren we met een zachte, zoete caramelsaus. Een pure verwennerij om je eindeloze diner mee af te sluiten. En daarmee komt het eind dan toch in zicht…

Dit waren de meest gekozen Eindeloos voor- hoofd- en nagerechtjes van 2016. Uiteraard staan er nog veel meer heerlijke gerechtjes op onze vaste en op onze Seasons menukaart. Ook in 2017 zullen we onze uiterste best doen om onze gasten te blijven verrassen met heerlijke verse gerechtjes. Tot snel!